LESSEN

Zin gekregen om ook te gaan paardrijden….? Heel begrijpelijk, want wie wil er niet de sensatie van de paardensport beleven….! Een prachtige sport. Een sportieve hobby om volop van te genieten. 
Dat gaat uiteraard niet allemaal vanzelf,  als gediplomeerde en aspirant instructeur willen wij je graag helpen om alles over paardrijden en alles daar om heen te leren! Dat volop genieten geldt voor verreweg de meeste mensen, of ze nu wedstrijden rijden of puur recreatief actief zijn, je bent alle van harte welkom bij Stal Deb.

Invulling van de lessen
Je zult natuurlijk leren paardrijden, maar zeker zo belangrijk is het omgaan, poetsen en opzadelen van de pony’s en paarden.
Tijdens de lessen zal je leren om te gaan met de pony, uit de wei of van stal halen en leer je hoe je moet poetsen en opzadelen, daarna wordt er gereden.
Voor zowel kinderen als volwassen biedt Stal Deb allerlei mogelijkheden; Paardrijlessen, Buitenritten, Wedstrijdjes, Poets en Opzadellessen, Theorielessen, Ponykampen,… eigenlijk te veel om op te noemen.

Kleding 
Het belangrijkste is om aan je eigen veiligheid te denken, daarom ben je verplicht om een veiligheidscap te dragen.
Tijdens de eerste privélessen kun je een veiligheidscap lenen van Stal Deb.
Naast de cap is schoeisel erg belangrijk. Heb je nog geen rijlaarzen dan zijn rubber laarzen of hoog gesloten schoenen zonder hak ook geschikt. Wanneer je nog geen rijbroek hebt, let er dan op dat de broek geen naden of dikke naden aan de binnenkant van het been heeft. Neem bijvoorbeeld een legging of trainingsbroek.
Kleding moet niet te strak en te los zitten. Sluit de jas of bodywarmer tijdens het rijden, want los flapperende kleren kunnen een paard onrustig maken.

* De algemene voorwaarden van Stal Deb zijn van toepassing