PROMOTIE PUNTEN

Promotie punten hoe werkt het?
Een promotiepunt kan verdiend worden wanneer je voldoende punten hebt behaald in een proef. De eerste beoordelingspunten gaan over de rij-opdrachten. De laatste 10 beoordelingspunten van een proef zijn altijd hetzelfde en gaan over de ruiter zelf.

De jury krijgt een briefje met alle onderdelen van je proef. Op dit briefje worden naast de punten ook opmerkingen genoteerd. Zo kan je aan de hand van het briefje zien wat goed is gegaan en waar je juist nog hard aan moet werken.

Wanneer verdien je een promotiepunt in de SD proef?
Als je 210 punten of meer haalt voor je dressuurproef, krijg je een promotiepunt (PP). Als je in de SD1 twee PP’s haalt mag je door naar de SD2. Voor de SD4 t/m SD8 proeven heb je minimaal 3 PP’s nodig om door te stromen naar de SD9 en moet je over naar de SD9 bij 5 PP’s.

Ben je bij de SD9 aangekomen dan heb je t/m SD20 minimaal 4 PP nodig om door te stromen. Ook hier geldt bij 5 PP’s moet je over naar de volgende klasse.

Wanneer verdien je een promotiepunt in de VA-OS proef?
Als je 180 punten of meer haalt voor je vaardigheidsproef, krijg je een promotiepunt (PP). Als je in de VA-1 4 PP’s haalt mag je door naar de VA-2.
Vanaf het OS-1 heb je minimaal 5 PP’s nodig voor je over mag naar de volgende klasse.
–> De onderstaande amazones / ruiters hebben de keus:

* Doorstromen naar de volgende klasse?

* Nog één keer meerijden in de huidige klasse?

Mocht je willen doorstromen naar de volgende groep, dien je dit 3 weken voor aanvang van de wedstrijd door te geven aan Debby of Danique. Bij geen gehoor, blijf je in dezelfde klasse rijden!

–> De onderstaande amazones / ruiters hebben geen keus, je moet over naar de volgende klasse: