EERSTE LES ZONDER ERVARING

Je vindt paarden en pony’s helemaal geweldig en je droomt erover om een keer op de rug van een pony te rijden. 
Stel je voor: op een paard of pony door het bos, of naar een wedstrijd! Dat kan natuurlijk niet zomaar. Om deze droom uit te laten komen zal je eerst moeten weten hoe je een paard of pony moet berijden. Hiervoor kun je terecht bij Stal Deb.

Eerste les zonder ervaring
Om bij ons pony of paard te komen rijden heb je geen ervaring nodig.
Wij hebben manegepaarden en pony’s die zeer geschikt zijn voor beginners, omdat ze braaf zijn. Stal Deb bestaat alweer sinds 2011, in die jaren hebben wij al vele jongens en meiden verantwoord leren paardrijden. Van recreatief tot en met wedstrijdniveau ‘s!

Wat heb je nodig voor je eerste paardrijles?
Je hebt vast wel eens gezien welke kleding er wordt gedragen tijdens het paardrijden, op YouTube filmpjes, televisie of ander social media.
Als je voor de allereerste keer gaat paardrijden is het nog niet nodig dat het totale tenue compleet is. Máár het is echt niet alleen voor een wedstrijd of voor de show dat ruiters speciale kleding dragen. Tijdens het paardrijden is de veiligheid heel belangrijk.

Veiligheidscap en rijlaarzen zijn nog niet verplicht tijdens je eerste paardrijles.
De veiligheidscap kun je lenen van Stal Deb zolang je nog niet beschikt over een eigen cap.
Zodra je de groepslessen in mag, verwachten wij van Stal Deb dat je een eigen veiligheidscap hebt. Een veiligheidscap die is gekeurd volgens de richtlijnen van het CE keurmerk.

Rijlaarzen kunnen tijdens de privélessen ook vervangen worden door regenlaarzen. Maar ook voor wat betreft de rijlaarzen zou het handig zijn dat dit geregeld is zodra je de groepslessen in mag.

Jeugd tot 18 jaar.
Iedereen zonder ervaring start eerst met een aantal privélessen. Denk hierbij aan ongeveer 6-7 beginners privélessen. Tijdens deze privélessen leren de kinderen het paardrijden zelf, leren omgaan met paard, uit de wei halen, leren poetsen en het leren opzadelen.
Je moet minimaal 6 jaar oud zijn om te mogen deelnemen aan de groepslessen bij Stal Deb.
Je kan al wel eerder beginnen met leren paardrijden, maar dan blijf je privélessen volgen.

De groepslessen bestaan uit maximaal 6 personen.

Om een goede indruk te krijgen is het verstandig om eerst een keer te komen kijken naar onze manege lessen, wij geven op alle dagen les behalve op zondag. De groepslessen beginnen na schooltijd en op zaterdag vanaf 09.00 uur.
Onze instructeurs zijn allen ervaren en gediplomeerd of in opleiding.

Personen van 18 jaar en ouder.
Personen van 18 jaar en ouder, zonder paardrij-ervaring kunnen alleen beginnen met privélessen.