EERSTE LES ZONDER ERVARING

Je vindt paarden en pony’s helemaal geweldig en je droomt erover om een keer op de rug van een pony te rijden.
Stel je voor: op een paard of pony door het bos, of naar een wedstrijd! Dat kan natuurlijk niet zomaar. Om deze droom uit te laten komen zal je eerst moeten weten hoe je een paard of pony moet berijden. Hiervoor kun je terecht bij Stal Deb.

Eerste les zonder ervaring.
Om bij ons pony of paard te komen rijden heb je geen ervaring nodig.
Wij hebben manegepaarden en pony’s die zeer geschikt zijn voor beginners, omdat ze braaf zijn. Stal Deb bestaat sinds 2011, in die jaren hebben wij al vele jongens en meiden verantwoord leren paardrijden. Van recreatief tot en met wedstrijdniveau ‘s!

Veulenlessen.
De veulenlessen zijn bedoelt voor de beginners. Tijdens deze lessen wordt er aandacht geschonken aan het omgaan met de paarden/pony’s en de dagelijkse verzorging. Als beginner ben je verplicht om aan minimaal 5 veulenlessen deel te nemen als voorbereiding op de ”reguliere” groepslessen.

De kinderen gaan onder begeleiding aan de slag met de pony leren borstelen, hoevenkrabben, opzadelen en nog veel meer.

De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 6 kinderen. Je kunt je opgeven per keer, dus je bent niet verplicht om wekelijks deze les te volgen. De lessen duren 60 minuten.

Jeugd tot met 16 jaar.
Je moet minimaal 6 jaar oud zijn om te mogen deelnemen aan de groepslessen bij Stal Deb.
Je kan al wel eerder beginnen met leren paardrijden, maar dan blijf je privélessen volgen, tot dat je 6 jaar oud bent.
Om een goede indruk te krijgen is het verstandig om eerst een keer te komen kijken naar onze lessen. Wij geven op alle dagen les, behalve op zondag. De groepslessen beginnen na schooltijd vanaf 15.00 uur en eindigt iedere avond om 22.00 uur en op zaterdag start de eerste groepsles vanaf 08.00 uur.
Onze instructeurs zijn allen ervaren en gediplomeerd of in opleiding.

Personen van 17 jaar en ouder.
Personen van 17 jaar en ouder, zonder paardrij-ervaring kunnen alleen beginnen
met privélessen.

Wat heb je nodig voor je eerste paardrijles?
Je hebt vast wel eens gezien welke kleding er wordt gedragen tijdens het paardrijden, op YouTube filmpjes, televisie of ander social media.
Als je voor de allereerste keer gaat paardrijden is het nog niet nodig dat het totale tenue compleet is. Máár het is echt niet alleen voor een wedstrijd of voor de show dat ruiters speciale kleding dragen. Tijdens het paardrijden is de veiligheid heel belangrijk.
Veiligheidscap en rijlaarzen zijn nog niet verplicht tijdens je eerste paardrijles.
De veiligheidscap kun je lenen van Stal Deb, zolang je nog niet beschikt over een eigen cap.
Zodra je de groepslessen in mag, verwachten wij van Stal Deb dat je een eigen veiligheidscap hebt. Een veiligheidscap die is gekeurd volgens de richtlijnen van het CE-keurmerk.
Rijlaarzen kunnen tijdens de privélessen ook vervangen worden door regenlaarzen. Maar ook voor wat betreft de rijlaarzen zou het handig zijn dat dit geregeld is zodra je de groepslessen in mag.

Je eerste groepsles.
Na het volgen van de privélessen stroom je vanzelf door naar een vaste groepsles.
Hieronder staan een aantal belangrijke punten, welke je toch echt moet weten voor je aan die groepsles kunt beginnen.
De groepslessen zullen uit 6 combinaties bestaan, i.v.m. het oog op de kwaliteit en veiligheid.
De lessen worden zoveel mogelijk ingedeeld naar niveau.
• Let op voor jassen of vesten… in verband met de veiligheid: jas dicht of jas uit, dus niet met een open wapperende jas gaan rijden!
• Tijdens de privélessen kun je een veiligheidscap lenen, voor de groepslessen gaat Stal Deb ervan uit dat je zelf een veiligheidshelm aanschaft. In verband net de hygiëne.
• Zorg dat je minimaal 30 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent.
* De algemene voorwaarden van Stal Deb zijn van toepassing