HIPPISCHE WEEK 2020

Na de grote successen van de afgelopen jaren, wordt er ook dit jaar weer een Stal Kampioenschap gehouden bij Stal Deb.
Tijdens de Hippische Stal Deb Week kunnen jullie 1 volle week knallen en strijden om de titel!!
Ook dit jaar zullen er weer dressuurproeven en vaardigheidsproeven gereden kunnen worden.
In de dressuur kun je ook dit jaar weer klasse kampioen en overall kampioen worden.
In 2020 kun je ook voor het eerst klasse- en overall kampioen worden in vaardigheid.

** Data 2020 : Data volgt nog.

Een promotiepunt kan verdiend worden wanneer je voldoende punten hebt behaald in een proef. De eerste beoordelingspunten gaan over de rij-opdrachten. De laatste 10 beoordelingspunten van een proef zijn altijd hetzelfde en gaan over de ruiter zelf. De jury krijgt een briefje met alle onderdelen van je proef. Op dit briefje worden naast de punten ook opmerkingen genoteerd. Zo kan je aan de hand van het briefje zien wat goed is gegaan en waar je juist nog hard aan moet werken.

** Wanneer verdien je een promotiepunt in de SD proef:
Als je 210 punten of meer haalt voor je dressuurproef, krijg je een promotiepunt (PP). Als je in de SD1 twee PP’s haalt mag je door naar de SD2. Voor de SD4 t/m SD8 proeven heb je minimaal 3 PP’s nodig om door te stromen naar de SD9 en moet je over naar de SD9 bij 5 PP’s.
Ben je bij de SD9 aangekomen dan heb je t/m SD20 minimaal 4 PP nodig om door te stromen. Ook hier geldt bij 5 PP’s moet je over naar de volgende klasse.
Voor de eerste wedstrijd wordt je per niveau ingeschaald. SD1 / SD2 / SD3 of SD4. Dit wordt bepaald door de instructeur.

** Stal Kampioen:
Als extra motivatie stelt Stal Deb een wisselbeker ter beschikking voor de ultieme Stal Kampioen. Voor diegene die aan 5 dressuurwedstrijden heeft deelgenomen en met deze 5 proeven het hoogst aantal punten heeft gescoord van iedereen ongeacht de klasse waarin je rijdt.

Deze Stal Kampioens Wisselbeker is in de 2015 gewonnen door Jade ten Pas, in het seizoen van 2016 is hij gewonnen door Marly Legters, in 2017 is Lindy Slagter er vandoor gegaan met deze mooie grote beker en in 2018 is Lindy Slagter er weer mee vandoor gegaan! In 2019 is Lotte Scholten de winnaar van de grote beker.

** Klasse Kampioen: Wanneer wordt je klasse kampioen?
Diegene die over de hele week genomen het hoogst aantal punten in een klasse heeft behaald, is aan het einde van het seizoen klasse kampioen. Om deel te kunnen nemen aan het klasse kampioenschap moet je aan minimaal 3 proeven hebben deelgenomen in dezelfde klasse!
Voorbeeld resultaat:
Proef SD4
205
222 pp
210 pp
208
215 pp
De 3 hoogste punten gereden in proef 4 worden bij elkaar opgeteld, diegene met dan het hoogste punten aantal in die klasse, door het hele jaar verreden, wordt klasse kampioen in proef SD4. Zo wordt dat voor alle klasses uitgerekend….
 
** Inschrijving:
VOL = VOL

** Kleding:
– Wedstrijdtenue = alles mag qua kleuren, denk aan licht gekleurde handschoenen  (wit, beige, crème, licht blauw etc) en T-shirt met lange mouwen is verplicht en het is niet toegestaan te rijden met bovenkleding met capuchon
– Veiligheidscap verplicht
– Laarzen of Jophurs met chaps
– HAREN VAST!!!
– Sporen, NIET toegestaan. (mits afgesproken met de instructeur)

** Het oefenen van je proef:
Deze worden 1 week voor aanvang van de wedstrijden tijdens de reguliere les geoefend.

** Kosten:
Natuurlijk is het mogelijk om 1 of 2 proeven te rijden. Je bent niet verplicht om deel te nemen aan het Stal of Klasse Kampioenschap.

Je kan de proeven als volgt betalen:
Als je 1 losse proef rijdt kost die € 15,-
Geef je je op voor minimaal 5 proeven dan betaal je  € 12,50 per proef.

Alle 12 de proeven = € 100,-

De inschrijving is pas definitief na betaling van het verschuldigde inschrijfgeld!!
Na inschrijving geen restitutie op het inschrijfgeld.
Rekening nummer Rabo Rekening  NL 59 Rabo 017.10.61.306 t.n.v. Stal Deb
o.v.v. Naam + Hippische Week 2020

 ** Opgeven:
Via mail of whatsapp opgeven! 

Sluitingsdatum van de inschrijving voor het Kampioenschap tijdens de Hippische Week (minimaal 5 wedstrijden) is op volgt nog.
Wil je niet deelnemen aan het kampioenschap, maar wil je wel een wedstrijdje rijden tijdens de Hippische Week, kun je je maximaal tot 1 week voor aanvang van de wedstrijd opgeven.

Met vriendelijke groet,

Wedstrijdsecretariaat Stal Deb